Hakkımızda

ŞATANA TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ LİMİTED ŞİRKETİ; Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Aziz ŞATANA tarafından 2019 yılında TÜBİTAK desteği ile Erciyes Teknopark’ta kurulmuştur. Şirket, tarım, tekstil, gıda, kozmetik ve ilaç sektörüne odaklı “Bakteri Biyoteknolojisi” alanında Türkiye’nin en büyük kurumudur. Şirket 2020 yılında İngiltere Kraliyet Mühendislik Akademisi burs ödülüne layık görülmüş ve Newton Fonu ile desteklenmeye başlamıştır. DR. ŞATANA, şirketimizin tescilli bir markasıdır. Burs ödüllü bakteri gübreleriyle, kimyasal ilaç ve gübre kullanmadan, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde “Sözleşmeli Tarım” yapmaktadır.  Bu üretim sistemiyle DR. ŞATANA; çevreye saygılı, ekolojik dengeyi koruyan, sürdürülebilir yaşamı ve üreticiyi destekleyen üretimi hedeflemekte; kaliteli, sağlıklı, doğal ve saf ürünleri tüketicilerin beğenisine sunmaktadır.  

Aziz Şatana

Kariyer

 

Aziz Şatana, 1973 yılında Mardin’de doğmuştur. 1993 yılında Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesinde lisansüstü eğitimini, 1996 yılında Trakya Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 2011 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde doktorasını ve 2016 yılında ABD’de North Dakota State University’nde post doktorasını tamamlamıştır. Şatana, 1996 yılında Araştırma Görevlisi, 2002 yılında Öğretim Görevlisi olarak atanmıştır. 2014 yılında Yardımcı Doçent olmuştur.

Şatana, 2002-2014 yılları arasında Trakya Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde yüksekokul müdür yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Avrupa Birliği ERASMUS burslarıyla Almanya, Macaristan ve Bulgaristan’da bulunan bazı üniversite ve enstitülerde misafir araştırmacı olarak çalışmıştır ve dersler vermiştir. İspanya Hükümeti bursuyla Zaragoza’da Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitiüsü!nde “Hassas Tarım” eğitimi almıştır.  Şatana, 2020 yılında TÜBİTAK 1512 Teknopark Girişim Projesi’yle İngiltere Kraliyet Mühendislik Akademisi ve Newton Fonu tarafından ödül ve bursa layık görülmüştür. İngiltere ve ABD’de girişimcilik ve inovasyon, Almanya’da ise “Çiftçi Danışmanlık Eğitimi” almıştır.

Uzmanlık alanı “Tıbbi ve Aromatik Yağlar”, “Şeker Bitkileri” ve “Yağ Bitkileri”  yetiştiriciliği, ıslahı ve “Bakteri Biyoteknolojisi”dir. Bu alanda Avusturya, Çekya, Danimarka, Fransa, İtalya, ABD, İsveç, Norveç ve Finlandiya’da araştırma ve incelemelerde bulunmuştur. Ulusal ve uluslararası AR-GE ve tarımsal kırsal kalkınma projeleri yürütmüş, dergi ve kongrelerde birçok makale ve bildirileri basılmış, pek çok görsel ve yazılı medyada programları ve demeçleri yayınlanmıştır.

Aziz Şatana, halen Erciyes Üniversitesi’nde öğretim üyeliği, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda proje danışmanı, International Journal of Crop Science and Technolgy’ (IJCT) dergisinin baş editörlüğünü, World Conference on Sustainable Lıfe Sciences (WOCOLS) kongresinin başkanlığını ve Şatana Teknoloji Sistemleri Ltd. Şti’nin CEO görevlerini yürütmektedir.